Saturday

bubur kacang

waaaaahhh.... 
hari nih hari sabtu,so mcm bese,kenduri kawin time 
hahah,(gelak besar) 
bile syah nk kawen pulak en(angkat-2 kening) 
al maklum,syah dgn adik syah nih,kalau pergi kenduri 
bukan nak mkn sgt punn, 
tapi nak pekena bubur kcg yg biase ade dlm menu tuh 
tapiii...kenduri hari nih 
tak sedie la pulak bubur kcg 
:'( (cdey)
so,dheeja dah merengek-2 nk bubur kcg 
n prut syah pom lpr 
tros laa sggah market beli kcg hijau 
bek wat sdri 
ye dak? 
eheheh,nih nk kongsi ngn korang care nak wat bubur kacang 
first-2, 
korang kene bismillah,n niat agr adik-2 korang bljr rjin-2 n murah rezki family 
eheheh, 
2-korang un basuh kcg hijau tuh bersih-2 noo 
3-korang goreng kacang hijau sampai wangii (untuk menyedapkan),jgn hangus noo 
4-kacang yg da dgoreng tuh korang rebus dgn daun pandan sampi pecah (prank!!sound effect) 
5-then korang letak kan santan serta gula melaka or gula merah beserta secubit garam untuk menambah rasa lemak 
6-korang kene kacaw sampai masak supaye santan ta berketul-2 n rase lah yg mane patot
7-then korang served lah law da siap.... 
ingat!!!!pesanan penaja "kurangkan manis dalam makanan n tambahkan manis dalm lirikan,eheheh senyuman"


expected the unexpecte
by


dah bace? jum koment n jadik kawan syah ye chumel

No comments: